fbpx
Winkelmand 0

Heleen Smit

Heleen Smit (1983, Ede) woont in Doetinchem met haar vriend en twee honden. Ze studeerde journalistiek en werkte als redacteur voor agrarische vakmedia zoals Boerderij en Groenten & Fruit. Sinds oktober 2019 werkt ze als redacteur bij een nieuwswebsite voor de food- en agribusiness.

Schrijven is voor Heleen al zo lang ze zich kan herinneren een uitlaatklep. Naast het bijhouden van een dagboek begon ze in haar tienerjaren met het verzinnen van spannende verhalen. Haar schrijfwerk werd steeds serieuzer en in 2014 startte ze met de opleiding Thrillers schrijven aan de Schrijversacademie. In 2017 voltooide ze haar eerste thriller, waarmee ze een jaar later de tweede prijs won in een schrijfwedstrijd van De Crime Compagnie en Sweek. Met een tweede plaats greep ze net naast de hoofdprijs: een uitgeefcontract. Toch was De Crime Compagnie geïnteresseerd in haar boek en zal Heleens debuut, Op het verkeerde moment, in februari 2020 verschijnen.

Psychologische spanning afgewisseld met actie is wat Heleen graag schrijft. De vraag hoe gewone mensen reageren als ze te maken krijgen met criminaliteit vormt de basis voor haar verhalen. Zo stopt de hoofdpersoon uit Op het verkeerde moment, Sophie Hofman, in een sneeuwstorm voor iets wat op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen. Hij zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verdergaat dan die
van een toevallig slachtoffer.

Volg Heleens Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van alles rond het verschijnen van Op het verkeerde moment en van nieuwe thrillers waar ze aan werkt:
https://www.facebook.com/heleensmitauteur/