Waan je in een andere wereld

Home / Boeken / Waan je in een andere wereld

De hoofdpersoon uit de Vertrekthrillers van Marelle Boersma vertrekt uit Nederland omdat ze een nieuw leven elders wil beginnen, omdat ze een droom volgt of omdat ze soms gewoonweg niet anders kan. Voor je het weet bevind je je als lezer in een andere wereld. En dat komt natuurlijk door de prachtige sfeerbeschrijvingen die alle Vertrekthrillers kenmerken.

De afgelopen uren waren ze met hun huurauto door een groen, bergachtig landschap gereden. Af en toe werden ze getrakteerd op een fenomenaal uitzicht op een spectaculaire kuststrook. Hier had je niet de brede zandstranden van Oost-Spanje, maar ruige kliffen en rotsachtige strandjes. Lina trapte het gaspedaal ietsje dieper in en reed
verder over het weggetje dat via vele haarspeldbochten omhoogkronkelde.
‘Nog vijfhonderd meter,’ zei Hidde.
Plotsklaps zagen ze een muur van mist voor zich.
Lina trapte hard op de rem. ‘Bizar. Dit heb ik nog
nooit gezien. Ik heb nog geen twee meter zicht.’
‘Zal ik het stuur overnemen?’
‘Nee, ik kan dit heus wel.’ Lina reed de mist in.
‘Die mist komt waarschijnlijk door het opstijgen
van de zeelucht, de bergen houden de lucht tegen.’
‘Wat is dat?’ Lina remde. De motor sloeg af. ‘Zag
je dat niet? Er stond iemand op de weg.’

De verhalen in deze bundel geven je ook dat gevoel. Reis mee naar Spanje, Italië, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en andere bestemmingen. 

Prijs
€ 6,99
ISBN
9789461095121
Aantal pagina's
272
Prijs
€ 6,99
ISBN
9789461095053
Aantal pagina's
272
Spanning gegarandeerd met de Vertrekverhalen van de Crème de la Crime van Nederland.
Moon Kager, Mustreads
Sfeervolle verhalen die je dat heerlijke vakantiegevoel geven. Net wat we nodig hebben!
Wendy Wenning, Vrouwenthrillers

Over de auteurs

Marelle Boersma

Marelle Boersma heeft inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Ik volg je en Vals alarm. Ook haar Vertrekthrillers, zoals Ciao Sicilia en Terug naar Cornwall, zijn razend populair.

Svea Ersson

Svea Ersson debuteerde in 2009 bij De Crime Compagnie met Alleen Eva. Daarna volgden nog een aantal thrillers en korte verhalen, onder andere Voor altijd Isa en de Vertrekthriller Hej Denemarken. Svea heeft een fijne schrijfstijl die zorgt voor heerlijk leesvoer!

Marijke Verhoeven

De schrijfstijl van Marijke Verhoeven is een combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor. Naast haar boeken over het fictieve Deense eiland Kenning, schreef ze onder andere de heerlijke thriller Onder invloed.

Angelique Haak

Angelique Haak 'heeft zich in korte tijd ontpopt tot een van Nederlands betere thrillerschrijfsters,' aldus Thrillzone. Haar laatste thriller, Het verkeerde meisje, won in 2023 de prijs voor Beste Vrouwenthriller.

Heleen van den Hoven

Heleen van den Hoven (1959) maakte in 2019 haar thrillerdebuut bij De Crime Compagnie met Het Carpa Complot. In 2020 verscheen Heleens tweede thriller: De speelgoedman. Deze onvoorspelbare pageturner staat op de longlist voor de Hebban Thrillerprijs. Binnenkort komt haar nieuwste boek uit: Het tango algoritme.

Carmen Prins

Carmen Prins is een succesvolle foodblogger en influencer. Ze debuteerde in 2020 bij De Crime Compagnie met Carmens Kookpunt.

Heleen Smit

Heleen Smit (Ede, 1983) woont in Doetinchem met haar vriend en twee honden. Ze studeerde journalistiek en werkt bij een nieuwswebsite voor de food- en agribusiness. Na haar goed ontvangen debuut Op het verkeerde moment, verscheen onlangs de polderthriller In de knel.

Ad van de Lisdonk

Ad van de Lisdonk debuteerde in 2013 met Het Amazoneverbond. Daarna volgden nog een paar actierijke thrillers, waaronder in 2020 de Kobo Original Prachtig gebroken.

Martine Kamphuis

Martine Kamphuis (1963) werkt als psychiater/ psychotherapeut en verwerkt haar vakkennis in haar boeken. Ze schrijft zowel kinder- en jeugdboeken als heerlijke thrillers voor volwassenen.

Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk debuteerde als jeugdboekenschrijver en heeft inmiddels een heleboel bekende kinder- en jeugdboekenseries op haar naam staan, waaronder Lezen is leuk en MZZLmeiden. Mangelvrouw (2016) was Marions eerste thriller voor volwassenen, gevolgd door Mannenjacht, Over en uit en Kwade trouw.

Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx schrijft psychologische thrillers met goed uitgewerkte personages, verrassende plots en veel vaart. Ze debuteerde in 2010 met de thriller Nickname. Inmiddels heeft ze zes thrillers en een aantal korte verhalen op haar naam staan.

Atie Vogelenzang

Atie Vogelenzang (1955, Krimpen aan de Lek), is geen onbekende in de thrillerwereld. Als de helft van Tupla M. schreef ze, samen met Wendela de Vos, meerdere spannende boeken. In 2018 besloot Atie het alleen te proberen en verscheen haar thriller Uit het niets.

Marja West

Marja West werd geboren in Bakkum, Noord-Holland. In 2013 gooide ze haar leven om en ging schrijven. Na haar debuut Uitgeteld verschenen een groot aantal thrillers en verhalen, onder andere de psychologische thriller Het spel van leugens.