Marelle Boersma

Marelle Boersma

Vertrekthrillers

Marelle Boersma (1957) heeft inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan, waaronder een aantal bestsellers zoals Ik volg je en Vals alarm (ruim 100.000 ex.). Haar eerste thrillers gaan voornamelijk over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers.

Ook schreef ze een serie Vertrekthrillers, waarvan de eerste, Chateau de Provence in 2018 is uitgekomen. Ciao Sicilia volgde een jaar later en ook Enkele reis naar de Algarve kan aan het rijtje worden toegevoegd. In 2020 verscheen Terug naar Cornwall en in 2021 Het Moezelmeisje. Daarna volgde De Engel van Sevilla  in september 2022. Het zijn verhalen waarin Nederlanders hun vertrouwde leven achter zich laten om zich in het buitenland te vestigen, met steeds een andere reden om te vertrekken.

Marelle weet als geen ander hoe het is om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Ze woonde met haar man Jan onder meer in Portugal en Frankrijk. Inmiddels zijn ze teruggekeerd naar Nederland waar ze nog steeds schrijfvakanties organiseren en Marelle haar online schrijfschool verder heeft uitgebouwd.

Met haar nieuwste thriller De lijst is Marelle weer teruggekeerd naar haar eerste liefde: het schrijven van thrillers over actuele misstanden gebaseerd op waargebeurde verhalen.