Ad van de Lisdonk

Ad van de Lisdonk

Actierijk en avontuurlijk

Ad van de Lisdonk (1964) publiceerde meer dan honderd juridische- en technische artikelen, en schreef drie technische boeken. Maar hoe leuk dat schrijven ook was, het bleef toch ook een beetje op werk lijken, en Ad wilde liever romans schrijven. Thrillers om precies te zijn… In 2013 verscheen Ads eerste thriller, Het Amazoneverbond, bij Uitgeverij De Crime Compagnie. Het boek haalde de achtste plaats in de Hebban/ Crimezone Hall of Fame en bereikte de elfde plaats als beste thriller van dat jaar.

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar meer thrillers met de mysterieuze amazones in de hoofdrol, schreef Ad in 2015 Het Amazoneoffensief en een jaar later Het Amazoneconflict. Na een aantal korte verhalen verscheen in 2018 de serie Alias Kylix als Storytel Original, onder het pseudoniem Henry Adam. In 2020 verscheen Ads thriller Prachtig gebroken als Kobo Original én als papieren boek.

Alle thrillers van Ad onderscheiden zich door hun filmische stijl. ‘Het is alsof je een film zit te lezen’ is dan ook een veelgehoorde kreet. Het zijn actierijke avonturenverhalen rondom actuele thema’s.

Als Ad niet aan het schrijven is, werkt hij voor Promptus Cursussoftware; een door hem opgericht automatiseringsbedrijf. Ad woont met zijn vrouw Sylvia in het midden van het land. Ze hebben drie kinderen en twee teckels.

Boeken van de auteur