Marion van de Coolwijk

Marion van de Coolwijk

Bekende jeugdboeken én thrillers

Marion van de Coolwijk (1959)  debuteerde in 1988 als jeugdboekenschrijver. Ondertussen heeft ze meer dan 200 titels op haar naam staan, waarvan er in totaal dik 3 miljoen over de toonbank zijn gegaan. Bekende kinderboekenseries van haar zijn onder andere: De Olijke Tweeling, Ik ben niet bom, Meiden zijn gek, Lezen is leuk, De Cupcakeclub en tientallen AVI-leesboekjes. Daarnaast heeft Marion ook vele jeugdboeken geschreven, zoals de bekende serie MZZLmeiden.
Haar boeken ontvingen vele nominaties van zowel de Kinderjury als de Jonge Jury en in 2006 won ze de TINA AWARD in 2006 voor het beste meidenboek.

Mangelvrouw (2016) was Marions eerste boek voor volwassenen: een thrillerdebuut dat ook nog eens genomineerd werd voor de Hebban Debuutprijs. Al snel volgden de thrillers Mannenjacht (2017), Over en uit (2018) en Kwade trouw (2019). In 2022 verscheen haar spannende roman, Mama liegt, waarin ze de verhalen van haar ouders en schoonouders over de oorlog heeft verwerkt.

Voor De Verhalenfabriek schreef Marion een vervolg op haar populaire serie MZZLmeiden. De MZZLmeiden van toen zijn nu de MZZLmoeders! Het eerste deel, Baby blues, is onlangs verschenen

‘Lezen is een filmpje kijken in je hoofd!’ vindt Marion. Niet voor niets zeggen haar fans vaak dat Marions boeken lezen alsof ze in de bioscoop zitten.

Boeken van de auteur