Ingrid Oonincx

Ingrid Oonincx

Verrassende plots en veel vaart

Ingrid Oonincx schrijft psychologische thrillers met goed uitgewerkte personages, verrassende plots en veel vaart. Ingrid debuteerde in 2010 met Nickname, dat werd genomineerd voor de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut en de Crimezone Award voor de beste Nederlandstalige thriller.

Inmiddels heeft ze zes thrillers en een aantal korte verhalen op haar naam staan. Haar laatste boek, Verdwenen, verscheen in februari 2021 en gaat over de spannende zoektocht van onderzoeksjournaliste Simone naar haar onbekende vader. Het boek stond op de shortlist voor de Zilveren Vleermuis. Op dit moment werkt Ingrid aan haar nieuwste thriller: Wakker.

Naast thrillerauteur is Ingrid persvoorlichter en adviseur op het gebied van onderzoekscommunicatie voor een hogeschool. Ze studeerde journalistiek en woont met haar man en twee zonen in Tilburg. In 2015 heeft Ingrid zich aangesloten bij schrijverscollectief Moordwijven, waarin een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters zich verenigd heeft.

 

 

Boeken van de auteur