fbpx
Winkelmand 0

Marianne & Theo Hoogstraaten

Het auteursduo Marianne en Theo Hoogstraaten startte 31 jaar geleden met het schrijven van jeugdromans. In 2005 maakten ze een succesvolle overstap naar literaire thrillers en historische romans. Hun boeken krijgen lovende recensies. Zo stonden Lokvrouw en Machteloos op de longlist voor de Gouden Strop en in 2018 ontvingen Marianne en Theo De Gouden Vleermuis voor hun hele oeuvre. Inmiddels zijn er van hun boeken al meer dan een half miljoen verkocht.

Hun thrillers vinden vaak hun oorsprong in actuele, maatschappelijke thema’s, zoals een terroristische aanslag in Nederland (Kinderspel)) of verzet tegen een nieuwe kernreactor (Machteloos). Hun spannende romans over bekende en onbekende historische personen, zoals Dagna van Wessex en graaf Dirk III van Holland, zijn zo levendig geschreven dat de lezer zich al snel in het verleden waant (Wat niemand weten mocht).

In hun laatste thrillers wordt een hedendaags verhaal verweven met historische gebeurtenissen. Personen uit het verleden worden tot leven gewekt, zoals in De verleidsters en Zondeval, waarin o.a. de schilder Michelangelo en zijn fresco’s in het Vaticaan een belangrijke rol spelen. Of Evenbeeld, waarin een ets van Rembrandt en de rampzalige tocht van het VOC-schip Batavia bepalend zijn voor het hedendaagse plot. (Evenbeeld wordt o.a. door Storytel getipt voor verfilming).

Marianne en Theo doen altijd uitvoerig research op de plekken waar een verhaal speelt, bijvoorbeeld in het Vaticaan en de Engelenburcht in Rome. Voor Amalia’s erfenis lazen ze brieven uit het archief van het koninklijk huis en voor hun nieuwste boek kregen ze speciale toestemming om in Frankrijk het wereldberoemde Tapijt van Bayeux te bestuderen. Lees hier meer over in de spannende en aangrijpende historische roman Dans om de troon, die in januari 2020 verschijnt.

Lees ook het interview met dit auteurskoppel

Marianne en Theo Hoogstraaten