fbpx
Winkelmand 0

Heleen van den Hoven

 

Met Het CARPA Complot maakte Heleen van den Hoven (1959) in 2019 haar thrillerdebuut bij De Crime Compagnie. Eerder verschenen bij De kleine Koning enkele kinderboeken van haar hand, en de avonturenroman Halverwege (2015), onder het pseudoniem Helen Dool. Heleen laat zich graag inspireren door bijzondere locaties, of dat nu de Maeslantkering is of een oude monumentale begraafplaats. Ze schrijft in uiteenlopende genres en heeft een liefde voor spanning en avontuur. Van huis uit is Heleen docent. Na het behalen van het tweedegraads diploma Beeldende Vorming en de omscholing tot docent Kantoorautomatisering, bestond haar werk grotendeels uit schrijven en vormgeven: handleidingen, lesmateriaal, cursussen. Door haar liefde voor typografie en vormgeving startte ze in 1999 De kleine Koning, waarin ze als ‘boekmaker’ aan de gang ging. Ze publiceerde zelf enkele kinderboeken, maar besloot algauw dat boeken maken leuker was dan ze verkopen.
Om meer publiciteit te zoeken deed ze de afgelopen jaren mee met enkele schrijfwedstrijden op schrijvers- en lezersplatform Sweek. Het CARPA Complot was de winnaar van de thrillerwedstrijd van De Crime Compagnie. Ook een gedicht en enkele korte verhalen behaalden finaleplaatsen bij wedstrijden.

Vanaf het najaar van 2019 geeft Heleen ook schrijfcursussen. Hierin combineert ze haar ervaring als docent met haar liefde voor het schrijversvak. Inmiddels schrijft ze aan haar tweede thriller: De Speelgoedman.
Lees meer over Heleen op:
Website: www.heleenvandenhoven.nl
Facebook: https://www.facebook.com/HeleenvandenHovenAuteur/
Twitter: https://twitter.com/heleenlot
Instagram: https://www.instagram.com/heleenvandenhoven/