Hoera! Loes wint Gouden Vleermuis!

Home / Nieuws / Hoera! Loes wint Gouden Vleermuis!
Loes den Hollander
24/10/2021

Vandaag ontving Loes den Hollander tijdens het Thrillerfestival in Zoetermeer De Gouden Vleermuis voor haar hele oeuvre. De prijs werd uitgereikt door Jan Slagter, directeur van omroep MAX, de sponsor van deze prijs. Loes debuteerde op 3 november 2006 met Vrijdag, nu bijna 15 jaar geleden. Sindsdien schreef ze 26 thrillers die veelal in de bestsellerlijsten verschenen en waarvan ruim 1,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. In 2013 schreef ze het geschenkboekje Nooit alleen ter gelegenheid van de Maand van het Spannende boek.

Haar nieuwste thriller verschijnt op 26 oktober. Je bent aan de beurt is een donkere thriller over seksueel geweld waarin slachtoffers in daders veranderen.
Als Tessa David tegenkomt, voelt ze zich sinds jaren weer springlevend en verliefd. Maar dan blijkt dat David helemaal niet de leuke man is voor wie ze hem houdt. Als ze met hem wil breken, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Loes (Nijmegen, 1948) schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor haar eerste literaire thriller.

Ingrid Oonincx, stond op de shortlist van De Zilveren Vleermuis met haar boek Verdwenen. Helaas viel zij vandaag niet in de prijzen. Maar wij zijn trots dat ze bij de beste zes hoorde!
Marianne en Theo Hoogstraaten wonnen in 2018 De Gouden Vleermuis voor hun oeuvre.