A.w. Bruna Uitgevers En De Crime Compagnie Kondigen Exclusieve Samenwerking Aan

Home / Nieuws / A.w. Bruna Uitgevers En De Crime Compagnie Kondigen Exclusieve Samenwerking Aan
A.w. Bruna Uitgevers En De Crime Compagnie Kondigen Exclusieve Samenwerking Aan
22/03/2019

A.W. Bruna Uitgevers en De Crime Compagnie kondigen exclusieve samenwerking aan

22 maart 2019. Vandaag verschijnt het audioboek van Ciao Sicilia van Marelle Boersma, voorgelezen door Kim Pieters, het eerste resultaat van een nieuw samenwerkingsverband tussen A.W. Bruna Uitgevers en uitgeverij De Crime Compagnie.

A.W. Bruna gaat vanaf heden op exclusieve basis de audioboeken van De Crime Compagnie produceren en exploiteren, via afnemers als Luisterrijk.nl, de LuisterBieb van de Koninklijke Bibliotheek en Storytel. Het betreft zowel nieuw te verschijnen titels als backlisttitels, naar verwachting tussen de tien en vijftien per jaar.

‘Op het gebied van e-books zijn wij altijd frontrunner geweest. Dat gold nog niet voor de audioboeken. Daarom ben ik ook zo blij met de samenwerking met A.W. Bruna, ik denk dat we dankzij hun expertise op audiogebied ons fonds sterk in de markt kunnen zetten,’ aldus Ilse Karman, eigenaar en uitgever van De Crime Compagnie.

Vanaf 2016 bouwt A.W. Bruna gestaag aan een volwaardig luisterboekenfonds, dat inmiddels 170 veelal vertaalde titels omvat. In het afgelopen jaar viel er een groei in omzet te noteren van 64% ten opzichte van 2017. De uitgeverij heeft zich tot doel gesteld om het fonds in de komende jaren fors uit te bouwen. Niet alleen door méér titels te produceren, maar vooral ook door een breder aanbod in de markt te zetten met diverse non-fictietitels en producties van eigen bodem.

‘De samenwerking met De Crime Compagnie, gespecialiseerd in Nederlandstalige thrillers, sluit wat mij betreft naadloos aan bij die laatste ambitie.’ – Steven Maat, uitgever fictie bij A.W. Bruna Uitgevers.

Een kleine greep uit de lijst van titels van de Crime Compagnie die vanaf heden of binnenkort beschikbaar zullen zijn als audioboek:

  • Ciao Sicilia van Marelle Boersma
  • Pretty Boy van Ingrid Oonincx
  • Mij zie je niet van Loes den Hollander
  • Alibi van Martine Kamphuis
  • Amalia’s erfenis van Marianne en Theo Hoogstraaten