Winkelmand 0

Marianne & Theo Hoogstraaten

Het auteursduo Marianne en Theo Hoogstraaten heeft inmiddels tien goedlopende thrillers op hun naam staan.
Hun verhalen vinden vaak hun oorsprong in actuele, maatschappelijke thema’s, zoals een
terroristische aanslag in Nederland (Kinderspel) of verzet tegen een nieuwe kernreactor (Machteloos).

Altijd staan ze open voor nieuwe uitdagingen en voor hun laatste thrillers hebben ze dan ook een nieuwe formule gevonden. Zowel in Evenbeeld, Bloedlink als De verleidsters wordt een link gelegd tussen gebeurtenissen uit het heden en de historie. Personen uit het verleden worden tot leven gewekt en zijn bepalend voor de veelal bloedstollende afloop van een hedendaags verhaal. De recensies voor deze thrillers zijn lovend.

Marianne en Theo doen altijd uitvoerig research, o.a. op de plekken waar een verhaal speelt, voor De verleidsters  bijvoorbeeld in het Vaticaan en de Engelenburcht in Rome.
Ze schreven onder meer: Een middag aan zee, Lokvrouw, Schijnwereld, Zondeval Machteloos, Kinderspel, Evenbeeld, Bloedlink, De verleidsters. Lokvrouw en Machteloos stonden op de longlist van de Gouden Strop. In 2018 kwam Dochters van het duister uit. Deze historische roman is een speciaal e-book  met de historische delen van de boeken Zondeval (2017) en de Verleidsters (2016). Van alle boeken zijn meerdere herdrukken verschenen.

In 2018 ontvingen Marianne en Theo De Gouden Vleermuis voor hun hele oeuvre. Eerdere winnaars van deze prijs zijn Charles den Tex, Hakan Nesser, René Appel en Tomas Ross.

Lees ook het interview met dit auteurskoppel>

Marianne en Theo Hoogstraaten