fbpx
Winkelmand 0

Marianne & Theo Hoogstraaten

Het auteursduo Marianne en Theo Hoogstraaten heeft inmiddels elf goedlopende thrillers en drie historische romans op hun naam staan. Hun boeken krijgen lovende recensies. Zo stonden Lokvrouw en Machteloos op de longlist voor de Gouden Strop en in 2018 ontvingen Marianne en Theo De Gouden Vleermuis voor hun hele oeuvre. Eerdere winnaars van deze prijs zijn Charles den Tex, Hakan Nesser, Sara Lövestam, René Appel en Tomas Ross.

Hun thrillers vinden vaak hun oorsprong in actuele, maatschappelijke thema’s, zoals een terroristische aanslag in Nederland (Kinderspel)) of verzet tegen een nieuwe kernreactor (Machteloos). Hun spannende romans over bekende en onbekende historische personen, zoals Dagna van Wessex en graaf Dirk III van Holland, zijn zo levendig geschreven dat de lezer zich al snel in het verleden waant (Wat niemand weten mocht).

In hun laatste thrillers wordt een hedendaags verhaal verweven met historische gebeurtenissen. Personen uit het verleden worden tot leven gewekt, zoals in De verleidsters en Zondeval, waarin o.a. de schilder Michelangelo en zijn fresco’s in het Vaticaan een belangrijke rol spelen. Of Evenbeeld, waarin een ets van Rembrandt en de rampzalige tocht van het VOC-schip Batavia bepalend zijn voor het hedendaagse plot. (Evenbeeld wordt o.a. door Storytel getipt voor verfilming).

Marianne en Theo doen altijd uitvoerig research op de plekken waar een verhaal speelt, bijvoorbeeld in het Vaticaan en de Engelenburcht in Rome. Voor Amalia’s erfenis bestudeerden ze o.a. brieven van Amalia van Solms en Frederik Hendrik.

Lees ook het interview met dit auteurskoppel

Marianne en Theo Hoogstraaten