Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Feelgoodthrillers

Saskia M.N. Oudshoorn – de initialen gebruikt ze om niet met een andere schrijfster verward te worden – woont in de omgeving van Rotterdam en werkt vier dagen per week als inkoper bij Unilever. Naast het schrijven en haar dagelijkse werk, is zo ook actief in de lokale politiek.

Om een boek schrijven van haar ‘bucketlist’ te kunnen schrappen, schreef ze de vrouwenthriller Buiten Spel, later herschreven als Zie jij mij?, waarmee ze in de finale van een schrijfwedstrijd van de Crime Compagnie/Sweek belandde. Ze trok met dit eerste boek de aandacht van Simone van der Vlugt en volgde bij haar schrijfcoaching. Gestimuleerd door het succes van dit boek kreeg ze de smaak van het schrijven goed te pakken.

Het vervolg Op eenzame hoogte werd Vrouwenthriller van het jaar in 2017. Daarna volgde Dubbele Agenda (2020). In het feelgoodgenre schreef ze Recept voor geluk (Kobo Talent 2019), Breekbaar Geluk en Grenzeloos Geluk (2021) en de driedelige Liefde in Milaan-serie (2021). Ze is een van de vijf auteurs van de vijfdelige Huisgenoten-serie (2021).

In 2022 komt haar feelgoodthriller Los geslagen uit bij De Crime Compagnie.