Mariska Overman

Mariska Overman

Filmische beschrijvingen

Mariska Overman (1970) debuteerde in 2017 met Hoofdzaak, de start van een serie rondom ex-rechercheur Isabel Dieudonné. Het tweede deel, Voltooid (2018), ontving maar liefst vier sterren in de beruchte VN Thrillergids. Ook het derde deel, Verdoemd (2019), werd goed ontvangen door lezers en recensenten.

In de zomer van 2019 verscheen haar eerste Kobo Original: Het geheim van Grace. Dit verhaal is te omschrijven als een feelgoodmysterie, gebaseerd op historie en folklore, en met een vleugje bovennatuurlijke spanning. Het speelt zich af in het duistere en magische Ierland.

Begin 2021 verscheen de unieke thriller Noorderlicht, waarin de hoofdpersonen een prachtige zeiltocht maken in de ijzige winterkou van Noorwegen. Maar ze zijn niet alleen op zoek naar het Noorderlicht, ze zoeken ook een slachtoffer. Ze willen iemand doden, om te kijken of ze dat kunnen. Van deze waanzinnig gave thriller zijn de filmrechten inmiddels verkocht!

Schrijven is Mariska’s voornaamste bezigheid, daarnaast runt ze met haar man Bureau MORBidee, een advies- en communicatiebureau met als missie ‘de dood bespreekbaar maken’. Mariska woont in het prachtige Twente, heeft twee kinderen, een man en een lieve kat.

 

Boeken van de auteur