Annerieke de Vries

Annerieke de Vries

Origineel

In 2018 debuteerde Annerieke de Vries (1964) bij De Crime Compagnie met de originele thriller Sluipwesp. Een boek dat een mooie inkijk geeft in het leven van mortuariummedewerkster Maud en de geheimen die overleden personen met zich mee kunnen dragen.

Begin 2019 verscheen haar eerste roman, Een voltooid leven. De maatschappelijke thema’s uit dit boek komen aan bod in de lezingen die Annerieke door het hele land geeft.

In haar werk als manager in de gezondheidszorg was Annerieke altijd geïnteresseerd in het verhaal achter de mensen met wie zij samenwerkte en in wat hen bewoog in het leven.
Eind 2019 beëindigde Annerieke haar werkende leven als manager om zich compleet te wijden aan haar passie: het schrijven van boeken en het geven van lezingen.
COVID-19 zette de wereld stil en Annerieke in beweging. In 2020 verscheen haar tweede roman en in 2021 haar zwanenzang, een boek over haar begintijd als leidinggevende op de operatiekamerafdeling.

Na de uitstap van drie romans verlangde Annerieke ernaar om fictie en spanning te schrijven. In oktober 2023 is Maud, de mortuariummedewerkster, terug in de thriller Een duistere plek. Het mortuarium is de plek waar levenden hun doden ontmoeten en waar duistere zaken worden opgelost.

Annerieke woont samen in het midden van het land. Zij heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Boeken van de auteur