Marianne En Theo Hoogstraaten Winnen Gouden Vleermuis 2018

Home / Nieuws / Marianne En Theo Hoogstraaten Winnen Gouden Vleermuis 2018
Marianne En Theo Hoogstraaten Winnen Gouden Vleermuis 2018
29/10/2018

Marianne en Theo Hoogstraaten hebben zondagmiddag in Zoetermeer de Gouden Vleermuis in ontvangst genomen. De Hoogstraatens waren samen met Boris Dittrich, Tess Gerritsen, Esther Verhoef, Simone van der Vlugt en Mel Wallis de Vries voor deze prijs genomineerd. Met de onderscheiding eert het Nederlands thrillerfestival het oeuvre van het koppel en hun bijdrage aan het thrillergenre.  

Naast kinderboeken schreef het auteursduo meerdere goedlopende thrillers. Ze schreven onder meer: Een middag aan zee, Lokvrouw, Schijnwereld, Zondeval Machteloos, Kinderspel, Evenbeeld, Bloedlink en De verleidsters, Lokvrouw en Machteloos stonden op de longlist van de Gouden Strop. Hun laatste boek is een historische roman: Wat niemand weten mocht. 

Marianne en Theo doen altijd uitvoerig research, o.a. op de plekken waar een verhaal speelt, voor De verleidsters bijvoorbeeld in het Vaticaan en de Engelenburcht in Rome.Zowel in Evenbeeld, Bloedlink als De verleidsters wordt een link gelegd tussen gebeurtenissen uit het heden en de historie. Personen uit het verleden worden tot leven gewekt en zijn bepalend voor de veelal bloedstollende afloop van een hedendaags verhaal.

Het Nederlands Thrillerfestival beleeft dit jaar zijn tiende editie. Eerdere winnaars van de Gouden Vleermuis zijn Charles den Tex, Hakan Nesser, René Appel, Tomas Ross.