Esther Boek

Esther Boek

Heftig en indrukwekkend

Esther Boek (1967) is geboren en getogen in de Brabantse gemeente Uden. Als kind was ze al gek op lezen en schreef ze gedichten over alles wat haar bezighield. Na de middelbare school volgde ze opleidingen binnen de gezondheidszorg. Na haar schoolse leven ging ze werken bij een boekhandel om uiteindelijk toch in de gezondheidszorg terecht te komen. Ze is werkzaam geweest bij een huisarts, in verschillende ziekenhuizen en werkt nu alweer enkele jaren in de zorg rondom kinderen.

In 2003 verhuisde ze naar de Betuwe, waar ze met haar man en drie zonen een prettig leven leefde. Tot de aangifte van verkrachting tegen een van haar kinderen kwam. Een gebeurtenis die de latere basis zou worden van haar debuut: Geen kind meer.

Om in deze turbulente periode ook tijd voor haarzelf te creëren besloot ze zich in te schrijven bij De Schrijversacademie in Utrecht. Hier volgde ze de opleiding Korte verhalen en Romans en kreeg Geen kind meer steeds meer vorm. Om het manuscript verder te perfectioneren en om nog meer de fijne kneepjes van het schrijversvak eigen te maken ging ze, na het afronden van de Schrijversacademie, verder met De Meesterproef aan de Queridoacademie in Amsterdam.

Boeken van de auteur