Een thriller speciaal voor onze kroonprinses Amalia

Home / Nieuws / Een thriller speciaal voor onze kroonprinses Amalia
Een thriller speciaal voor onze kroonprinses Amalia
20/04/2023

Marianne en Theo Hoogstraten, winnaars van De Gouden Vleermuis, schreven een prachtige historische roman over de voorouders van onze huidige kroonprinses: Amalia.

De huidige Nederlandse kroonprinses Amalia dankt haar naam aan de stammoeder van het Koninklijk Huis. Om deze laatste te leren kennen, moet je terug in de tijd. Naar de zeventiende eeuw, 1622.

Marianne en Theo Hoogstraten – Amalia’s Erfenis

De zeventienjarige Amalia van Solms vlucht samen met koningin Elisabeth van Bohemen naar ’s-Gravenhage. In korte tijd weet ze zich op te werken van hofdame tot vertrouwelinge van de koningin. Dat wordt ook opgemerkt door prins Frederik Hendrik van Oranje-Nassau, die als een blok valt voor de mooie Amalia. Maar zij geeft zich niet snel gewonnen en gaat tot het uiterste om haar nageslacht een glorieuze toekomst te bezorgen.

Vanaf de proloog pakken de schrijvers je helemaal in en katapulteren je naar de Gouden Eeuw. Het is alsof je deel uitmaakt van de entourage van het hof. Marianne en Theo Hoogstraten weten de scheidingslijn tussen werkelijkheid en fantasie perfect in elkaar over te laten vloeien. Amalia’s Erfenis is een spannende roman over een stuk Nederlandse historie, die je een paar fijne leesuurtjes bezorgt. Heerlijk leesvoer voor Koningsdag!