Wijsheid Luistert

Home / Nieuws / Wijsheid Luistert
Wijsheid Luistert
22/09/2018

Onder het mom ‘kennis spreekt, maar wijsheid luistert’ (Jimi Hendrix), kunnen wij geen genoeg krijgen van luisteren. Afgelopen half jaar was het woord aan Nikki Kerkhoff. Voor haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven heeft ze bij onze uitgeverij haar Bachelor Eind Project uitgevoerd.  

Met als thema “Improving the ordering & stocking policy”, heeft Nikki uitvoerig gekeken naar onze processen, de informatiestromen, de organisatie en de planning & control. Hiervoor heeft ze onder andere interviews afgenomen, modellen gebouwd en een uitgebreid rapport geschreven. 

Het ‘luisteren’ alleen is natuurlijk niet genoeg. Op basis van Nikki’s rapport zijn er voor ons een paar verbeterpunten aan het licht gekomen. Gelukkig blijft Nikki aankomend jaar bij ons werken om deze punten aan te pakken. Zo is zij nu bezig met het ontwikkelen van een nieuw informatiesysteem en zorgt zij dat onze Operations soepeler en professioneler lopen. Ook gaan we meer keuzes maken op basis van cijfers, iets wat bij ons, als leesfanaten, toch wat verder van ons af ligt. 

Daarnaast loopt Esther Büttner (Technische Bedrijfskunde) bij ons mee. Ook zij gaat haar Bachelor Eind Project doen, waarbij zij gaat kijken naar onze marktpositie van de e-books en het effect van abonnement-diensten, en wat hierin onze mogelijkheden zijn. Door intern onze kennis uit te breiden en op basis hiervan goede keuzes te maken, maken we het mogelijk om alleen nog maar meer (e-)books te produceren. Hoe gaaf is dat!?