Verwacht in 2024!

Home / Nieuws / Verwacht in 2024!
Verwacht in 2024!
24/10/2023

Het jaar is bijna voorbij en we kijken al vooruit naar de thrillers van komend jaar. Welke ga jij op je lezen-lijstje zetten?

Januari

Marly van Otterloo – Nadorst

Trainer Liset moet nog bijkomen van de, door haar geleide, cursusdag over bovenmatig alcoholgebruik in het verkeer als de politie ’s avonds laat op de stoep staat: één deelnemer van het klasje is door geweld om het leven gebracht.

In de weken die volgen, vallen meer slachtoffers. Net als voor een aantal cursisten, eist het verleden zijn tol voor Liset. Lukt het haar om zelf buiten schot te blijven?

Februari

Sophie Wester – Schaduwkant

Wat start als een onschuldig spel, loopt uit op een dodelijk drama

Sinds de dood van haar man voedt Ellen haar puberzoon Mick alleen op. Als docent en counselor op een middelbare school weet ze in theorie precies hoe ze met tieners moet omgaan, maar haar eigen zoon kan ze steeds slechter bereiken en ze is bang dat hij ontspoort.
Wanneer ze als begeleider meegaat op Micks examenreis naar Texel, komt ze erachter dat hij verwikkeld is in een gevaarlijk spel. Als diezelfde week een van de leerlingen dood op een slaapzaal wordt aangetroffen en Mick verdwenen is, lijkt Ellens nachtmerrie compleet.

Martine Kamphuis – De nieuwkomer

In de kliniek waar Sanne werkt krijgt een gevaarlijke tbs’er wel heel veel vrijheid

Alles staat op zijn kop in de tbs-kliniek waar Sanne werkt. Annabella, de nieuwe leidinggevende, lijkt haar voorganger Karel weg te willen werken en ze geeft een nieuwe patiënt die niet met Sanne wil praten zijn zin. Ook als een wraaklustige serieverkrachter haar treitert, krijgt Sanne geen steun.

Wanneer Sanne ontdekt dat Karel dood is en dat een ongeluk genoemd wordt, is de maat vol. Ze gaat op onderzoek uit en roept daarmee onbedoeld het noodlot over zich af…

Maart

Linda Jansma – Onderstroom

Beneden het oppervlak bevinden zich de grootste geheimen. En de gevaarlijkste…

Door de gewelddadige dood van haar dochter Insa is Hesters leven vrijwel volledig verwoest, haar huwelijk gestrand en haar zeilschool in financiële moeilijkheden beland. Als na twee jaar alle seizoenscursussen eindelijk weer zijn volgeboekt, komt ook Timo, een goede vriend van Insa, terug naar de school, samen met zijn vader Jens die zijn oog op Hester heeft laten vallen. Dan wordt er in de buurt een meisje vermoord en een tweede zwaar verwond en begint Hester gaandeweg te vermoeden dat Insa’s moordenaar is teruggekeerd. Of nooit is weggeweest…

Marjolein van der Gaag – Verlaat de gevangenis zonder betalen – Ebook only

Brenda’s tienerdochter raakt vermist terwijl ze zelf het doelwit is van intimidatie en bedreigingen. Hoeveel toeval kan er bestaan? Willen slachtoffers van de toeslagenaffaire via haar kind wraak nemen?

Brenda van Ameland is in alle staten als haar dochter ’s morgens niet op school verschijnt en niemand weet waar Marit is. Als afdelingsdirecteur van de Belastingdienst wordt Brenda al maandenlang opgeslokt door de ontstane puinhoop rondom de kinderopvangtoeslag. Ze heeft haar gezin verwaarloosd en ze heeft geen idee wat haar dochter bezighoudt. Haar huwelijk met Ronald, die haar van alles verwijt maar ondertussen met zijn eigen problemen kampt, staat zwaar onder druk.
Brenda en Ronald belanden in een rollercoaster. Van hun schijnbaar perfect opgebouwde leventje lijkt weinig meer over. Het enige wat nog telt is dat hun dochter veilig thuiskomt.

Marcella Kleine – Bloedwraak – Ebook only

Een geheim uit het verleden brengt een moeder en haar dochters in gevaar

Weddingplanner Natalia ontvangt in haar huis in Italië een onheilsbericht: haar zusje Tara is dood. Ze pakt haar koffers en vliegt naar Nederland waar ze in een web van mysteries terechtkomt. Waarom was Tara in een kliniek opgenomen en wat verzwijgt haar moeder Hellen? Wie is die geheimzinnige man bij het graf van Tara? Natalia vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Zij weet niet dat Hellen al jaren gebukt gaat onder een geheim rond haar vroegere Ierse minnaar Rory. Een geheim dat Tara het leven heeft gekost en nu ook het leven van Natalia en Hellen in gevaar brengt.

Marie-JosĂ© Verweij – Geen weg terug

De bedoelingen waren goed, de gevolgen desastreus.

Wanneer de tweejarige Mila door iemand wordt meegenomen van de opvang en haar ouders geen idee hebben waar ze kan zijn, ontvouwt zich een internationale klopjacht op de ontvoerder. Lukt het hen om Mila veilig thuis te krijgen?