Verbroken Van Linda Jansma Wordt Verfilmd

Home / Nieuws / Verbroken Van Linda Jansma Wordt Verfilmd
Verbroken Van Linda Jansma Wordt Verfilmd
23/07/2015

Producente Danielle Raaphorst kwam Verbroken op het spoor door een recensie in De Telegraaf waarin werd aangegeven dat het boek om een verfilming schreeuwde. Na lezing was ze direct enthousiast. “Dit actuele verhaal is heel filmisch beschreven met prachtige verhaallijnen en thema’s en zou zomaar kunnen gebeuren in Nederland.”

Verbroken is het zevende boek van Linda Jansma. Hoofdpersoon Mara ontdekt tijdens een routineklus voor haar werk, informatie die niet voor haar ogen is bestemd. De gegevens brengen niet alleen haarzelf, maar ook duizenden Nederlanders in gevaar. Ongewild raakt ze betrokken bij een complot dat haar voor een duivels dilemma stelt: meewerken of haar kinderen, die door haar ex-man naar het buitenland zijn ontvoerd, nooit meer terugzien.

Linda Jansma (1967) is enorm blij met het nieuws: “Dit is natuurlijk een mooie kroon op mijn werk.” Linda, bestsellerauteur van onder andere Kwetsbaar en Tweestrijd, belandde met haar boeken onder meer op de longlist voor De Diamanten Kogel en De Gouden Strop. Ze won in 2011 De Schaduwprijs voor haar debuut en maakte afgelopen jaar deel uit van de jury van deze prijs.