Uitgeversmiddag Cb

Home / Nieuws / Uitgeversmiddag Cb
Uitgeversmiddag Cb
18/10/2018

Maandag 26 september zijn Ilse en Nikki naar de uitgeversmiddag van CB geweest. Aangezien al onze boeken opgeslagen liggen bij deze logistieke dienstverlener, waren we natuurlijk erg nieuwsgierig over hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Eenmaal aangekomen op het grote fabrieksterrein van CB, werden we hartelijk ontvangen door Henry Korpershoek. Vervolgens werd er een algemene presentatie gegeven over het bedrijf, wat afgesloten werd met een quiz over de net geleerde feitjes. Zo is het s ’nachts het drukst in de fabriek en leveren uitgevers gemiddeld de meeste nieuwe boeken aan in november. Helaas zijn we (net) niet in de prijzen gevallen…

Het tweede gedeelte van de dag bestond uit workshops. Van tevoren hadden we ons al op mogen geven en zo is Ilse naar de Analytics workshop geweest en Nikki naar die van Printing On Demand. Analytics is een programma aangeboden door CB, dat alle ruwe data van onze uitgeverij omzet in analyseerbare grafieken en tabellen. In de workshop kreeg Ilse een-op-een uitleg over wat we kunnen met deze informatie. Enorm handig!

De workshop Printing On Demand bestond vooral uit een rondleiding door de specifieke POD-fabriek. Als uitgever zijn wij gewend aan hele grote oplagen boeken, dus het was bijzonder om te zien hoe het POD-proces zo ingedeeld is dat het alsnog (enigszins) financieel voordelig is. Zo worden de boeken met dezelfde afmeting bij elkaar gestopt, waardoor er minder omstellingen van de machines gedaan hoeven te worden. De workshop gaf ook een goed beeld van wat wij, als uitgevers, aan moeten leveren om onze boeken POD klaar te maken. Hier gaan wij dan ook de komende tijd mee aan de slag.

Een rondleiding door het magazijn kon natuurlijk ook niet missen. Hier konden we zien hoe de boeken vanuit de massaopslag uiteindelijk worden omgezet naar individuele pakketjes en dozen die naar de klant worden gestuurd. De massaopslag was ontzettend indrukwekkend. Hier werken onbemande machines dag en nacht door om de juiste dozen in en uit de juiste schappen te halen. En dit terwijl het gaat over meer dan 23.000 (!) plaatsen voor pallets. Ook werden we natuurlijk mega enthousiast als we ergens op een lopende band onze Crime Compagnie boeken zagen liggen.

De dag eindigde met een borrel, waar we deze dag even tot ons door konden laten dringen, onder het genot van een wijntje. Veel gezien, veel gehoord, al met al was deze dag zeker de moeite waard!

Klik hier voor het impressie filmpje van CB