Penoza-regisseur Diederik Van Rooijen Verfilmt Verbroken

Home / Nieuws / Penoza-regisseur Diederik Van Rooijen Verfilmt Verbroken
Penoza-regisseur Diederik Van Rooijen Verfilmt Verbroken
01/10/2015

Diederik van Rooijen (1975) is bekend als scenarioschrijver en regisseur van de hitserie Penoza, en films als Daglicht en Taped. Van Rooijen woont en werkt in Los Angeles en is bezig met onder andere de remake van The Birds. Voor de verfilming van de bestseller Verbroken van Linda Jansma heeft hij een spannende invalshoek gevonden. Van Rooijen schrijft het scenario van de speelfilm en zal de film regisseren. Aldus is vandaag bekendgemaakt door Incredible Film, de producent van de film.

Verbroken, een uitgave van De Crime Compagnie, is het zevende boek van Linda Jansma. Hoofdpersoon Mara ontdekt tijdens een routineklus voor haar werk, informatie die niet voor haar ogen is bestemd. De gegevens brengen niet alleen haarzelf, maar ook duizenden Nederlanders in gevaar. Ongewild raakt ze betrokken bij een complot dat haar voor een duivels dilemma stelt: meewerken of haar kinderen, die door haar ex-man naar het buitenland zijn ontvoerd, nooit meer terugzien.
Linda Jansma (1967), bestsellerauteur van onder andere Kwetsbaar en Tweestrijd, belandde met haar boeken onder meer op de longlist voor De Diamanten Kogel en De Gouden Strop. Ze won in 2011 De Schaduwprijs voor haar debuut Caleidoscoop. Verbroken is in de categorie thriller genomineerd voor de Hebban Awards, een publieksprijs voor het beste boek van het jaar. Tot en met 15 oktober kan men zijn stem uitbrengen. Zie voor meer informatie hebban.nl
Incredible Film produceerde o.a. de film De Ontsnapping naar de gelijknamige bestseller van Heleen van Rooyen. Inmiddels heeft de film al meer dan 285.000 bezoekers in de bioscoop getrokken.