‘Niet mijn droom’ begint als een briesje en eindigt met een ruige zeewind!

Home / Nieuws / ‘Niet mijn droom’ begint als een briesje en eindigt met een ruige zeewind!
‘Niet mijn droom’ begint als een briesje en eindigt met een ruige zeewind!
28/02/2023

Niet mijn droom van Eva Nagelkerke is een beklemmende thriller.

Twee gezinnen, één droom. Als hun levens elkaar kruisen is geen weg meer terug. 

Kim en Rutger doen waar anderen alleen van dromen: ze gaan met hun dochter Peru een halfjaar zeilen in de Caraïben. Maar het is niet alleen zon, zee en zuidenwind. Het is ook 24/7 niet aan elkaar kunnen ontsnappen, en dat zorgt al snel voor spanningen binnen het gezin. Dan slaat tijdens een zwarte nacht op zee het noodlot toe.
Vanaf dat moment is ruzie geen optie meer. Ze hebben elkaar nodig. Om te overleven.

Waarom je Niet mijn droom moet lezen!

Na de indrukwekkende proloog waarin er een aangevreten lijk wordt gevonden in de branding beginnen de raderen direct te draaien. Wie is er gevonden? Het verschil met het eerste hoofdstuk is groot. Hierin staan Rutger, Kim en Peru nog vrolijk aan de start van hun wereldreis. Maar al snel komen er irritaties om de hoek kijken. Op een zeilboot valt er niet aan elkaar te ontsnappen en moet je het letterlijk met elkaar doen. De zusjes Nagelkerke weten dit feilloos over te brengen op de lezer. Waarna Rutger een spreekwoordelijke bom dropt, wil je ‘m bijna zelf overboord gooien. Maar dan gebeurt er iets waardoor Kim en Rutger geen tijd meer hebben om te kibbelen. Ze moeten samenwerken om te overleven.

Niet mijn droom geeft de strubbelingen van het leven op een zeilboot op de grote oceaan perfect weer. Je wordt er claustrofobisch van en voelt dat je geen kant op kunt. Alleen nog maar naar het einde. De laatste woorden laten je niet met een gerust hart achter. Dit is een thriller waar je nog lang over nadenkt en kunt napraten.

‘Niet mijn droom is een bloedspannende thriller van Eva Nagelkerke.’ – Heleen Spanjaard, Margriet
‘Wat een knallende, beklemmende thriller is dit weer! Niet weg te leggen.’ Ellis Gielen, Stoerste thrillerverkoopster 2022
‘Eva Nagelkerke overtreft zichzelf met deze spannende, avontuurlijke pageturner. Geweldig!’
Moon Kager, Mustreads