Nederland leest weer! Wat is het succes achter deze club?

Home / Nieuws / Nederland leest weer! Wat is het succes achter deze club?
Nederland leest weer! Wat is het succes achter deze club?
02/09/2024

Nooit hadden we kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan

Het idee sudderde al langer in het hoofd van Ilse Karman, eigenaar en uitgever bij De Crime Compagnie. Wat als we een leesclub oprichten en onze lezers iedere maand kunnen verrassen met een fijne thriller? En zo viel op 1 mei bij bijna 100 clubleden het eerste Crime Compagnie Clubboek op de mat. Vier maanden later is de club uitgegroeid tot een groot succes met meer dan 600 leden.

“We bestaan al 13 jaar en hebben met onze herkenbare stijl een grote fanschare opgebouwd. Lezers herkennen onze thrillers bij de boekhandel en bibliotheek aan de doodskopjes op de achterkant. Ons idee achter De Crime Compagnie is dat als je een van onze thrillers leuk vindt, je ze eigenlijk allemaal leuk vindt. Je weet dat je bij ons altijd een goede thriller kunt verwachten.”

Toch vinden lezers het lastig om nieuwe auteurs te ontdekken en met de huidige situatie bij de boekhandel is het voor nieuwe auteurs steeds lastiger om hier tussen te komen.

De boeken van Loes den Hollander en Linda Jansma vinden nog steeds gretig aftrek bij de boekhandels. Maar er zijn veel nieuwe namen zoals Liz Ouwens en Inge van Prooijen die nu de kans niet krijgen om op te vallen bij het grote publiek, terwijl ze zo goed schrijven.

Door middel van de club kunnen we onze lezers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met onze nieuwe auteurs. En ze hiermee een gelijkwaardige kans bieden op de boekenmarkt. Onze belofte is dat de kwaliteit van de thriller hoog is en in de smaak zal vallen bij het grote publiek. Je ontdekt iedere maand een nieuwe auteur en nieuw thrillergenre. We wisselen af tussen psychologische thrillers, spannende romans en detectives. Onze leden reageren enthousiast!

Wat is het succes achter de club?
“Het boek valt als een cadeautje en met een persoonlijk kaartje van de auteur op de mat, ruim een maand voordat het boek in de boekhandels verschijnt. Die persoonlijke aanpak werkt. We pakken alle welkomstcadeaus zelf in. Met ruim 600 leden hebben we het inpakken van het maandboek nu wel moeten uitbesteden,” lacht Ilse. “Dat werd voor ons vieren niet meer te doen naast de werkzaamheden voor de uitgeverij. We zijn heel trots op dit resultaat en kijken ernaar uit om onze leden te verrassen met het volgende maandboek.” Of dat de thriller van Loes zal zijn? “Wie weet…” zegt Ilse geheimzinnig. “Onze leden weten dat als eerst.” 😉